Amorsa WAKOL PU 280

Amorsa WAKOL PU 280

Amorsă monocomponentă pentru:

 • amorsarea straturilor suport absorbante și neabsorbante;
 • consolidarea straturilor suport;
 • blocarea umidității reziduale în straturile suport neîncălzite, de până la 6% CM;
 • blocarea umidității reziduale în straturile suport cu încălzire încorporată, de până la 3% CM.

Cantitate: 5kg/11kg

Pret: 70 lei/kg pret cu tva

Informații tehnice

Caracteristici speciale:

 • fără solvenți, conf.TRGS 610;
 • permis pe încălzire în pardoseală;
 • permis sub scaune cu rotile.

Date tehnice:

 • Materie primă de bază: rășini poliuretanice
 • Timp de uscare: aprox. 40 - 50 minute , cel puțin 2 ore după acoperirea cu nisip de quarz.
 • Agent de curățare: WAKOL RV 105 înainte de uscarea amorsei.
 • Valabilitate: 12 luni
 • Temperatură depozitare: nu sub + 5°C, sensibil la îngheț
 • GISCODE: RU1
 • EMICODE nach GEV: EC1 PLUS R
 • Aplicare și consumuri (consumul depinde de structura, porozitatea și gradul de absorbție a stratului suport):
 • rolă WAKOL din velur sau rolă burete 100 - 150 g/m², la o singură aplicare, ca și amorsare;
 • rolă WAKOL din velur sau rolă din burete 250 - 350 g/m², la efectuarea barierei de umiditate, în două sau trei starturi.

Strat suport:

Stratul suport și condițiile climaterice trebuie să îndeplinească cerințele normelor DIN 18356 sau DIN 18365. Excepție de la aceste norme, doar în cazul în care WAKOL PU 280 este folosit ca barieră contra umidității reziduale.

Șapele din sulfat de calciu se vor pregăti și aspira în conformitate cu specificațiile producătorului său, în conformitate cu standardele și codurile aflate în prezent în vigoare.

WAKOL PU 280 se va utiliza ca barieră contra umidității, doar pe straturile suport care conțin umiditate reziduală și nu pe cele cu infiltrații sau umiditate permanentă. Vezi DIN 18195.

Prelucrare:

Amorsa WAKOL PU 280 se agită bine înainte de folosire. Aplicarea se face cu rola WAKOL din velur sau burete și se vor evita băltirile. Atunci când este utilizată ca barieră de umiditate, se vor aplica cel puțin două straturi, în cruce. Fiecare strat, trebuie să formeze o peliculă subțire dar uniformă. După uscare amorsei, se poate lipi direct, în decurs de 72 de ore sau se poate aplica în decurs de 24 de ore, amorsa WAKOL D 3045, ca legătură, pentru turnarea ulterioară a șapelor autonivelante. Ca alternativă, în loc de amorsă specială WAKOL D 3045, se poate folosi ca punte de legătură la turnarea șapelor autonivelante peste WAKOL PU 280, împrăștierea de nisip de quarz Wakol S 28. Timp minim de uscare, 2 ore.

Prelucrarea ulterioară cu șapele autonivelante Wakol, se va face numai după uscarea și maturarea completă a amorsei WAKOL PU 280. Pe suprafețele amorsate se poate păși, după aprox. 40-50 de minute. În decurs de 72 de ore de la aplicarea amorsei Wakol PU 280, se poate lipi direct cu următoarele tipuri de adezivi de reacție: WAKOL MS 230, WAKOL MS 260, WAKOL MS 240, WAKOL MS 290, WAKOL PU 210, WAKOL PU 215, WAKOL PU 225 sau WAKOL PU 270.

Important:

Nu utilizați amorsa WAKOL PU 280 la o temperatură a pardoselii mai joasă de +15 °C și +18 °C, temperatura aerului dar și umiditatea aerului cuprinsă între 40 % - 65 %. Se va aclimatiza înainte de utilizare.

WAKOL PU 280 nu se va aplica pe suprafețe ca: linoleum, PVC , vinil sau cauciuc.

La umiditate scăzută a aerului sau la aplicarea unei cantitați mai mari de amorsă WAKOL PU 280, timpul de uscare se poate extinde. Înainte de orice prelucrare ulterioară, se va avea grijă ca suprafața să nu fie lipicioasă.

Recomandăm ca la aplicarea amorsei să se folosească ochelari de protecție și mănuși. În cazul pătrunderii accidentale de stropi în ochi, se va clăti foarte bine cu apă curată și se va consulta imediat un medic. Stropii ajunși accidental pe piele, se curăță cu apă și săpun, imediat, înainte de uscarea amorsei.

Noi garantăm consecvent calitatea înaltă a produselor noastre. Toate cifrele se bazează pe teste și mulți ani de experiență practică și se referă la condiții standardizate. Din cauza varietății mari a materialelor utilizate, precum și diferitelor condiții de șantier pe care nu le putem controla, nu putem oferi garanție totală, decât în cazul folosirii sistemelor complete Wakol. Prin urmare, recomandăm efectuarea de teste înaintea aplicării materialelor. Instrucțiunile de aplicare ale producătorului precum și standardele și avizele aplicabile în prezent, trebuie respectate.

Fișele tehnice de produs pot fi găsite în versiunea curentă pe următorul link: www.wakol.com.

 

Consultant tehnic, SC Magtomvic SRL, Muresan Gabriel Marius - 0722.380.175