Chit Fugenkitt solvent

Adeziv elastic WAKOL MS 230

Soluţie de chit pentru rosturi pe bază de solvent, pentru realizarea cimentului de lemn. Soluţia clasică de chit pentru rosturi s-a consacrat cel mai bine în domeniul renovărilor. Pe baza solventului care se evaporă rapid, pericolul de reacţionare cu reziduurile straturilor mai vechi din lemn este mai redus decât la sistemele pe bază de apă. După uscare rezultă o masă de chit pentru lemn cu capacitate bună de umplere şi aderenţă bună.

Cantitate: 5 litri

Pret: 42 lei/litru, pret cu TVA

 • Uscare rapidă
 • Cu şlefuire foarte bună
 • Uniformitate excelentă a culorii chiar şi la tipurile de lemn exotice
 • Împiedică scurgerea vopselei în rosturi

Domeniu de utilizare:

Pentru închiderea rosturilor şi deteriorărilor mici la parchetul lipit şi podelele din lemn. Podelele vechi cu rosturi foarte late şi murdare, precum şi podelele din lemn fixare cu cuie sau şuruburi pe construcţiile din lemn nu sunt chituite în general, chitul pentru lemn uscat se rupe cel puţin partial

Corp solid 11,5 ±2%

GISCODE G2

Depozitare şi transport Stabil la depozitare 24 luni, respectaţi inscripţia de pe pachet. Nu este sensibil la îngheţ.

Informații tehnice

Indicaţii de prelucrare

 • Suprafaţa trebuie să fie şlefuită corespunzător, umiditatea lemnului max. 12%.
 • Podeaua trebuie să fie uscată şi fără eventuale straturi vechi, ulei, vaselină, ceară, silicon, praf de şlefuire şi alte impurităţi. Temperatura ambiantă +15°C până la +25°C, umiditatea relativă a aerului 40% până la 75%, temperatura materialului +18°C până la +25°C. Aerisiţi suficient spaţiile de lucru.
 • Agitaţi bine materialul.
 • Respectaţi specificaţiile generale şi specifice produsului privind protecţia muncii. Indicaţiile detaliate se găsesc referitor la GISCODE în instrucţiunile de utilizare, de la www.wingis-online.de.

Diluant

 • Produsul este prevăzut să fie gata de prelucrare şi nu trebuie să fie diluat!
 • Aparat aplicator/consum de material
 • Spatula de finisare LOBATOOL/în cazul parchetului nou montat cu rosturi fine cca 100 ml/m² (10 m²/l).

Durată de uscare

 • În funcţie de dimensiunea rosturilor, după 30 până la 60 de minute.
 • Prelucrare cu produsele LOBADUR® sau LOBASOL® cel mai devreme după 2 ore.

Utilizare:

 • după şlefuirea medie (de ex. granulaţia 60) şi înaintea şlefuirii fine (de ex. granulaţia 100).
 • Frământaţi produsul cu praf pe cât posibil fin de la şlefuirea lemnului de tipul respectiv într-o masă păstoasă, moale.
 • Cu cât este mai fină pulberea de şlefuire, cu atât masa este mai uşor de aplicat cu spatula şi cu atât este mai bună aderenţa în rosturi.
 • Înaintea şlefuirii fine se efectuează aplicarea cu spatula pe întreaga podea.
 • În cazul rosturilor mari, resp. al deteriorărilor, repetaţi procedura după uscare.
 • Îndepărtaţi cu atenţie resturile de pe suprafaţă.
 • Şlefuiţi complet kitul de pe suprafaţă după uscare (şlefuire fină).

Sisteme adecvate pentru tratarea suprafeţelor:

 • sisteme LOBADUR®.
 • Sistemele de ulei LOBASOL®.

Indicaţii generale

Curăţarea echipamentelor de lucru: curăţaţi echipamentele de lucru cu solvenţi, ca de ex. substanţe de curăţare a pensulelor.

Durata de uscare: duratele de uscare indicate sunt valabile la +20°C şi umiditatea relativă a aerului de la 55% până la 65%, precum şi cu aerisirea atentă a spaţiilor de lucru, fără curenţi de aer. Temperaturile mai scăzute, umiditatea relativă a aerului mai crescută, aerisirea defectuoasă conduc la întârzierea uscării. Înaintea atingerii durităţii finale, nu curăţaţi umed şi nu aşezaţi covoare. Pentru acoperirea suprafeţei înaintea atingerii durităţii finale, utilizaţi LOBATOOL Cover 400. Datele specifice produsului se găsesc în informaţiile tehnice aferente.

Lipirea muchiilor: sistemele de vopsea pe bază de apă au de regulă tendinţa de lipire a muchiilor. Pentru a exclude în mare măsură formarea rosturilor neregulate asociate cu lipirea blocurilor, trebuie să se ia diferite măsuri: Lipirea prin batere, respectiv elastică a elementelor de parchet, cimentarea atentă a rosturilor, utilizarea grundurilor adecvate, ca de ex. LOBADUR® WS EasyPrime, tratarea marginilor canelurilor de la plăcile masive de lemn cu ceară compatibilă cu vopseaua înaintea amplasării. Luarea măsurilor care menţin constantă clima ambiantă, în special umiditatea relativă a aerului. (Se recomandă consilierea atentă a clienţilor). Deosebit de vulnerabile sunt podelele vechi cu adezivi deterioraţi in prealabil, labili, podelele cu parchet, pardoselile din scânduri, pardoselile din dulapi de lemn, parchetul cu lamele, precum şi podelele cu parchet amplasat paralel, parchetul montat pe încălzirea în pardoseală, tipurile de lemn cu durată scurtă de schimbare a umidităţii, ca de ex. fagul, arţarul.

Indicaţii de siguranţă: la prelucrarea şi uscarea produselor cu conţinut mare de solvenţi se produc vapori inflamabili de solvenţi. De aceea, sunt interzise focul, flacăra deschisă, sudura, fumatul etc. în zona periculoasă. Aerisiţi riguros spaţiile de lucru şi de depozitare. Aparatele electrice trebuie să fie deconectate prompt din spaţiile de lucru şi auxiliare, astfel încât acestea să se răcească înainte de începerea lucrărilor. Evitaţi orice formare de scântei, de asemenea, la instalaţiile electrice. Menţineţi recipientele cu materiale închise etanş. Îndepărtaţi componentele sensibile la solvenţi, plantele sau animalele (acvariile) din zona periculoasă a vaporilor de solvenţi.

Informaţiile din acest document şi toate celelalte indicaţii şi recomandări, care sunt oferite pentru consilierea lucrătorului, sunt rezultatul experienţei anterioare şi se referă la condiţiile standard. Din cauza multitudinii de posibilităţi de utilizare şi condiţii de prelucrare, recomandăm utilizatorului să facă propriile încercări sau să solicite consiliere tehnică în cadrul discuţiei cu departamentul LOBA de tehnică a aplicaţiilor. Trebuie să se respecte recomandările producătorilor de podele şi normele actuale. Răspunderea şi responsabilitatea noastră se orientează exclusiv conform condiţiilor noastre generale de afaceri şi nu sunt extinse prin aceste informaţii şi nici prin consilierea noastră. Odată cu apariţia unor noi informaţii tehnice, cele vechi îşi pierd valabilitatea.

 

Consultant tehnic, SC Magtomvic SRL, Muresan Gabriel Marius - 0722.380.175