Grund Loba WS EasyPrime – apa

Adeziv elastic WAKOL MS 230

Grund din poliuretan pentru rolă şi spatulă pentru parchet, pe bază de apă. Acest grund utilizabil universal se evidenţiază prin uscarea sa rapidă. Acesta oferă siguranţă maximă prin prelucrarea uniformă chiar şi la tipurile de lemn critice.

Cantitate: 5 litri

Pret: 50 lei/litru, pret cu TVA

Caracteristici principale:

 • se utilizează pe milioane de m² anual în întreaga lume;
 • talent universal cu siguranţă de prelucrare maximă;
 • calitate premium la preţ corect;
 • optimizează aderenţa dintre lemn şi vopsea;
 • reduce lipirea muchiilor;
 • utilizabil pe toate tipurile de pardoseli din lemn european sau exotic;

Domeniu de utilizare:

Adecvat pentru aproape toate tipurile de lemn europene şi exotice. Respectaţi listă de tipuri de lemn LOBA de la www.loba.de. Dacă aveţi îndoieli, este necesară o discuţie la fabrică. Efectul de lipire a muchiilor de la vopselele pe bază de apă este redus. În cazul parchetului montat şi bătut corespunzător, resp. lipit elastic după uscare, şi al podelelor din lemn nu apar lipiri ale blocurilor.

Stabil la depozitare 12 luni. Nu sunt bunuri periculoase conform ADR. Depozitare şi transport la +5 până la +25°C.

Protejaţi împotriva îngheţului.

GISCODE W3+

2004/42/CE Valoare limită UE pentru produs (cat. A/i): 140 g/l (2010). Acest produs conţine maximum 75 g/l VOC.

Informații tehnice

Indicaţii de prelucrare

 • suprafaţă trebuie să fie şlefuită corespunzător, umiditatea lemnului max. 12%;
 • podeaua trebuie să fie uscată şi fără eventuale straturi vechi, ulei, vaselină, ceară, silicon, praf de şlefuire şi alte impurităţi;
 • temperatura ambiantă +15°C până la +25°C, umiditatea relativă a aerului 40% până la 75%, temperature materialului +18°C până la +25°C;
 • nu aplicaţi materialul pe podea, utilizaţi găleata de etanşare LOBATOOL;
 • amestecaţi bine materialul.
 • respectaţi specificaţiile generale şi specifice produsului privind protecţia muncii. Indicaţiile detaliate se găsesc referitor la GISCODE în instrucţiunile de utilizare, de la www.wingis-online.de.

Diluant

 • Produsul este prevăzut să fie gata de prelucrare şi nu trebuie să fie diluat!
 • Aparat aplicator/consum de material
 • Rola de vopsea LOBATOOL Universal 100/100-120 ml/m² (8-10 m²/l).
 • LOBATOOL din microfibre 100-120/80-100 ml/m² (10-12 m²/l). Utilizarea rolei din microfibre conduce la o umflare redusă a lemnului, ca urmare a cantităţii mici aplicate. Spatula de finisare LOBATOOL/1. Aplicare cca 40 ml/m² (25 m²/l), 2. Aplicare cca 20 ml/m² (50 m²/l)

Nu şlefuiţi intermediar grundul. În cazul grosimii suficient a stratului (aplicare cu rolă, bază puţin absorbantă), se poate trece pe suprafaţă cu o maşină cu disc rotativ şi pâslă de şlefuire LOBATOOL aşezată dedesubt. Înaintea vopsirii pe deasupra îndepărtaţi praful cu atenţie.

Durată de uscare

 • se poate vopsi pe deasupra cel mai devreme la aplicarea cu rolă după cca 60 min., la aplicarea cu spatula după 30 min., dar în interval de 24 de ore; - în cazul întârzierilor de uscare, aşteptaţi uscarea completă.

Şlefuirea intermediară: dacă trebuie să se aplice mai multe straturi de vopsea, pentru creşterea aderenţei suficiente a stratului intermediar, în interval de 24 de ore se poate vopsi pe deasupra fără şlefuire intermediară, iar apoi numai cu şlefuire intermediară. Prin şlefuirea intermediară a ultimului strat se obţine o suprafaţă uniformă. Îndepărtaţi cu atenţie praful după fiecare şlefuire intermediară. Utilizarea unui grund sau a unui strat integral de vopsea: utilizarea unui grund creşte siguranţa la prelucrare şi garantează o suprafaţă fără protuberanţe şi dâre, aproape independent de tipul de lemn.

Vopsele adecvate pentru vopsirea pe deasupra:

 • a) solicitări normale:
  - WS Life;
 • b) până la solicitări mari:
  - WS EasyFinish;
  - WS Viva.
  - Hybrid A.T.
 • c) până la solicitări deosebit de mari:
  - 2K Supra A.T.;
  - WS 2K Duo.;
  - WS Rush A.T.

Utilizare pentru parchet şi podele din lemn:

 • pregătiţi corespunzător baza;
 • aplicaţi cu rola grundul într-un singur strat abundent;
 • uscare;
 • aplicare cu rola vopsea pe bază de apă LOBADUR®.

Aplicare alternativă cu spatula:

 • nu se utilizează pe tipuri de lemn fructifer, colorat, conifer, tipuri de lemn tropical, tipuri de lemn tratat termic sau chimic, podele vechi solicitate, podele cu rosturi şi podele din parchet pentru săli de sport;
 • pregătiţi corespunzător bază;
 • aplicare cu spatula WS EasyPrime;
 • uscare;
 • aplicare cu rola vopsea pe bază de apă LOBADUR®.

Indicaţii generale

Curăţarea echipamentelor de lucru: curăţaţi echipamentele de lucru cu solvenţi, ca de ex. substanţe de curăţare a pensulelor.

Durata de uscare: duratele de uscare indicate sunt valabile la +20°C şi umiditatea relativă a aerului de la 55% până la 65%, precum şi cu aerisirea atentă a spaţiilor de lucru, fără curenţi de aer. Temperaturile mai scăzute, umiditatea relativă a aerului mai crescută, aerisirea defectuoasă conduc la întârzierea uscării. Înaintea atingerii durităţii finale, nu curăţaţi umed şi nu aşezaţi covoare. Pentru acoperirea suprafeţei înaintea atingerii durităţii finale, utilizaţi LOBATOOL Cover 400. Datele specifice produsului se găsesc în informaţiile tehnice aferente.

Lipirea muchiilor: sistemele de vopsea pe bază de apă au de regulă tendinţa de lipire a muchiilor. Pentru a exclude în mare măsură formarea rosturilor neregulate asociate cu lipirea blocurilor, trebuie să se ia diferite măsuri: Lipirea prin batere, respectiv elastică a elementelor de parchet, cimentarea atentă a rosturilor, utilizarea grundurilor adecvate, ca de ex. LOBADUR® WS EasyPrime, tratarea marginilor canelurilor de la plăcile masive de lemn cu ceară compatibilă cu vopseaua înaintea amplasării. Luarea măsurilor care menţin constantă clima ambiantă, în special umiditatea relativă a aerului. (Se recomandă consilierea atentă a clienţilor). Deosebit de vulnerabile sunt podelele vechi cu adezivi deterioraţi in prealabil, labili, podelele cu parchet, pardoselile din scânduri, pardoselile din dulapi de lemn, parchetul cu lamele, precum şi podelele cu parchet amplasat paralel, parchetul montat pe încălzirea în pardoseală, tipurile de lemn cu durată scurtă de schimbare a umidităţii, ca de ex. fagul, arţarul.

Efecte reciproce: materialele plasticizate ca de ex. straturile de sub covoare, picioarele de mobilă, rolele de scaun, adezivii elastici pentru parchet şi mobilă pot conduce la înmuieri şi decolorări. Depunerile din rosturi pot cauza deteriorări tactile şi vizuale. Murdăririle cauzate de vopsele de păr, pneuri de vehicule, motociclete, biciclete şi altele similare pot conduce la decolorări permanente, ireversibile ale suprafeţei.

Informaţiile din acest document şi toate celelalte indicaţii şi recomandări, care sunt oferite pentru consilierea lucrătorului, sunt rezultatul experienţei anterioare şi se referă la condiţiile standard. Din cauza multitudinii de posibilităţi de utilizare şi condiţii de prelucrare, recomandăm utilizatorului să facă propriile încercări sau să solicite consiliere tehnică în cadrul discuţiei cu departamentul LOBA de tehnică a aplicaţiilor. Trebuie să se respecte recomandările producătorilor de podele şi normele actuale. Răspunderea şi responsabilitatea noastră se orientează exclusiv conform condiţiilor noastre generale de afaceri şi nu sunt extinse prin aceste informaţii şi nici prin consilierea noastră. Odată cu apariţia unor noi informaţii tehnice, cele vechi îşi pierd valabilitatea.

 

Consultant tehnic, SC Magtomvic SRL, Muresan Gabriel Marius - 0722.380.175