Instructiuni de montaj
Inapoi
5 Intretinere parchet uleiat

Parchetul finisat cu ulei necesită o atenție mai mare la întreținere, pentru că porii lemnului rămân deschiși.

În cazul unui trafic normal (casnic) se impune spălarea zilnică sau periodică, cu un detergent care să nu dizolve uleiul aplicat. Exemplu: se folosește produsul Loba Home – Detergent Universal – 100 ml de detergent, la 7-8 litri de apa curată, și se șterge parchetul, cu ajutorul mopului cu lavetă de microfibră. Se lasă la uscat aproximativ 2-3 ore.

În funcție de trafic, se recomandă aplicarea unui produs pentru protecția uleiului: Loba Home – Refresh pentru parchet uleiat. Se aplică produsul pe suprafață parchetului (nu se diluează) și se aplică cu mopul cu lavetă de microfibră, în strat foarte subțire și uniform. Timp de uscare – 3-4 ore. Periodicitate de aplicare - 2-3 ori pe an. Consum – 1 litru pentru 50-70 mp.

În cazul curățării unui parchet uleiat foarte murdar (trafic intens), se recomandă: se va spăla cu Loba Cleaner – 150-250 ml la 7-8 litri de apă curată. După spălare, se clătește bine cu apă curată. Se lasă la uscat peste noapte.

Protecție: se va aplica cu ajutorul unei mașini monodisc, cu padul bej sau alb, produsul Loba Parkett Oil Pro, în strat subțire și uniform. Se va lasă la uscat, peste noapte. Consum – 1 litru la 60-80 mp. Periodicitate de aplicare: funcție de trafic, 4-6 ori pe an.

În cazul suprafețelor comerciale cu trafic foarte ridicat în care se spală zilnic, se recomada spălarea cu Loba Cleaner și cel puțin o data pe an, o re-uleiere cu Loba 2 K Impact Oil.

Pentru mai multe detalii, Consultant Tehnic, SC MAGTOMVIC SRL, Mureșan Marius – 0722.380.175